Bemutatkozás: Ki is vagyok Én?

tu1Hogy Ki is vagyok ÉN? – sokszor felvetődött bennem ez a kérdés, gondolom, mint sokunkban. Egy Földlakó, aki vendégségben van itt, hogy sorsát beteljesítse, hogy a leckéit megtanulhassa, tapasztalatokkal gazdagodhasson, hogy megtalálja igazi önvalóját, lelki esszenciáját, hogy felmásszon a saját élet hegyére a maga szakadékaival, emelkedőivel, zsákutcáival.

Már tudom, hogy életemet ajándékba kaptam, földi ruhát öltve, hogy a szellemi magom általam fejlődhessen, s haladhasson az emberiség evolúciójának fokain a tudatosodás felé. Apró porszem vagyok csupán a Mindenség kerekében, de ide tartozom, s ez jó érzéssel tölt el.

Sok mindent megéltem, mint bárki más, itt a Földön. Sőt, sokakhoz képest “arany életem” volt, meg volt mindenem: szerető család és figyelem, anyagi biztonság, fizikai egészség, tanulási lehetőségek, emberi kapcsolatok.

Szeretném idézni kedvencemet Charles Chaplint, hogy hogyan éltem meg eddig életemet, mert találó rám nézve is :

“Megbocsátottam a megbocsáthatatlant. Megpróbáltam pótolni a nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból. Okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem, mikor már nem bírtam tovább.

Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak. Előfordult olyan is, hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni. Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet, esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak. Sírtam zenehallgatás, vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért, hogy halljam a hangját.

Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek. Sokszor éreztem, meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem. DE TÚLÉLTEM.

És még most is ÉLEK. Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd. ÉLJ!!! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon. “ 

Szárnyaltam magasan és taszíttattam mélyre, mert engedtem, hogy a körülmények beszippantsanak.  De mégsem voltam boldog. Azt éreztem, nem találom a helyem e világban, hogy nem itt kéne lennem, hogy nincs okom, de mégis üresnek érzem magam. Ma már úton járó vagyok, közelítek, s megtaláltam azt a Valakit, aki a leginkább fontos…saját magamat, azt egyszeri, megismételhetetlent csodát.

Ma már tudom, hogy a boldogság belül lakik,  s rajtam múlik. Mára már tudok örülni a hétköznapi apró dolgoknak, mert másként tekintek rájuk: a csiklandozó napsütésnek, a simogató szélnek, az életet adó esőnek, a megtisztító hónak, a csivitelő madaraknak, egy pillantásnak, egy érintésnek, mely többet mondhat minden szónál, egy mosolynak, egy kedves szónak, mert más értékük lett, más értelmet nyertek…..a jelen pillanat varázsának, puszta LÉT-nek, hogy Vagyok. Kihívásokkal, könnycseppekkel és örömökkel teli út vezetett idáig, mely az Én utam, s nem cserélném el máséért.

S igen, ma is vannak rosszabb napjaim, de ma már tudatosan nézem ezeket, s nem hagyom, hogy a kelleténél tovább hatalmába tartson ez az üres, meddő érzés, mert elfogadom, hogy nemhiába történnek a dolgok úgy, ahogyan, s ha még nem is látom éppen akkor, de minden az én fejlődésemet szolgálja.

Civil életemben is segítő hivatásom van, óvodapedagógusként kezdtem, s ma gyógypedagógus-fejlesztőpedagógus vagyok, a társadalom által felállított normától eltérő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozom, segítem tanulási képességeik kibontakozását, egyengetem útjaikat, bevezetem őket csodás belsőjük rejtekeibe, hogy ők is csodálkozó, kíváncsi és tevékeny hozzáállással alakíthassák életüket.

Utam és célom, hogy segíteni tudjam a hozzám fordulókat a saját útjukra való rálépésben és az azon való lépkedésben, hogy mélyen megismerjék önmagukat, mely már nem csak személyiség szintű, hanem a lélek szintjén mozog. Mert a boldogsághoz nem elég a személyiség szintű boldogulás, jólét, hanem kapcsolatfelvétel szükséges az esszenciális minőségünkkel.

Ezért folyamatosan képzem magam, s bővítem ismereteimet mind mentális, mind szellemi és lelki szinten, tudásomat különböző módszerekkel gazdagítom, úgymint Bach-virág terápia, Symbolon, Számmisztika, Színterápia, Spirituális Lélekgyógyászati módszerek, NLP, Tarot kártya, Integrál- és egzisztencionális pszichológia, Kristálygyógyászat, energetika. Jelenleg is tart e folyamat, -az Omniverzum Szabadegyetem diákja vagyok, tanáraim-tanítóim: Váradi Andrea és Steinmüller Csilla- mert hiszem, hogy tanulni, fejlődni, nap, mint nap szükséges, s ennek a   folyamatnak sosincs vége. Tarts velem!

Elérhetőségeim: 06-20-457-37-02

leleknyitogato@gmail.com

Hozzászólás

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.